woensdag, 18. juni 2014 - 8:50 Update: 03-07-2014 0:34

Wolf laat zich na 117 jaar weer zien in Nederland

Foto van wolf | Sxc
Foto: SXC

De wolf is weer terug in Nederland.

Dat wil zeggen, de wolf is weer gesignaleerd in Nederland. In de eerste week van juni is hij gezien in een natuurgebied in het Overijsselse Ootmarsum. Dit meldt de Twentse courant Tubantia woensdag.

Het is onduidelijk of de wolf op dit moment nog in Nederland is, maar hij is begin deze maand vrijwel zeker 30 tot 48 uur in Noordoost-Twente geweest. Dat zegt wolfexpert Roel Korbee in de krant. Volgens hem is het 'zeer aannemelijk' dat de wolf in Noordoost-Twente is opgedoken. Hij gaat daarbij uit van drie onafhankelijke waarnemingen op drie verschillende plekken in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Omdat Korbee het vervolgonderzoek naar deze wolf niet wil verstoren, wil hij verder niets zeggen over de exacte locaties van de waarnemingen, zo schrijft de krant.

Dat er weer een wolf in Nederland is opgedoken is zeker bijzonder. Het is de eerste wolf sinds de laatste wolf 117 jaar geleden in het Brabantse Heeze werd gezien.  De wolf is vanuit Duitsland bezig aan een opmars. Het dier wrd daar in 1999 weer voor het eerst waargenomen. De wolf die nu gesignaleerd is, is afkomstig uit Duitsland en keerde na zijn omzwervingen in Nederland grotendeels via dezelfde weg weer terug.

Provincie:
Tag(s):