woensdag, 20. mei 2015 - 19:21

OM eist celstraf en tbs voor ombrengen mede cliënt GGZ-instelling in Delft

OM eist celstraf en tbs voor ombrengen mede cliënt GGZ-instelling in Delft
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Delft

De officier van justitie heeft woensdag 20 mei TBS met dwangverpleging geëist tegen een 25-jarige man uit Delft. Hij wordt ervan verdacht op 31 juli 2014 in een GGZ-instelling in Delft een 52-jarige Delftenaar om het leven te hebben gebracht en een 23-jarige Vlaardinger te hebben geprobeerd om te brengen.

Daarnaast heeft hij na zijn aanhouding een medewerker van het Penitentiair psychiatrisch centrum aangevallen, waardoor deze zwaargewond raakte. De verdachte moet volgens de officier van justitie volledig ontoerekeningsvatbaar worden geacht. Omdat hij een gevaar vormt voor de samenleving dient hij naar oordeel van het OM TBS met dwangverpleging opgelegd te krijgen.

De officier van justitie is wel van mening dat de samenleving beschermd moet worden tegen de verdachte en dat hem daarom TBS met dwangverpleging moet worden opgelegd. De kans dat de verdachte weer een misdrijf begaat, wordt namelijk zeer groot geacht. Uit het onderzoek blijkt dat de man zeer snel van een normale toestand in een psychotische toestand kan raken en dan extreem agressief is.

Provincie: