vrijdag, 5. juni 2015 - 14:10 Update: 05-06-2015 14:27

Topdrukte door 'geslaagd'-vlaggen bij Dokkumer Vlaggen Centrale

Topdrukte door 'geslaagd'-vlaggen bij Dokkumer Vlaggen Centrale
Foto: DVC
Dokkum

Het is momenteel topdrukte bij de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC). Veel geslaagden zullen volgende week de vlag weer uithangen.

Rood, wit, blauwe vlaggen met schooltassen zorgen voor een feestelijk straatbeeld. Daarnaast ziet DVC ook een toegenomen vraag naar gepersonaliseerde geslaagd vlaggen met eigen foto en tekst.

Ook dit jaar zullen weer veel geslaagden de vlag uithangen. Zo laten examenkandidaten zien dat ze de spannende examenperiode  met een goed resultaat hebben afgesloten. De Dokkumer Vlaggen Centrale bereidt zich hier al maanden op voor. Het hele jaar door worden er vlaggen in de fabriek geproduceerd in Dokkum. Algemeen directeur van DVC, Robert-Jan Hageman: “We zorgen ervoor dat we een voorraad nationale vlaggen opbouwen. Hierdoor kunnen we onze vlaggen al in 24 uur leveren en hoeven we de productie niet bij te schroeven”.

Naast de rood, wit, blauwe vlag, is er ook steeds meer vraag naar gepersonaliseerde vlaggen. Robert-Jan: “Ook nu worden de eerste geslaagd vlaggen met eigen foto’s en teksten alweer geprint. Door onze eigen digitale printer kunnen we zeer snel schakelen. Leveren binnen 48 of 24 uur is geen enkel probleem. Snelheid is cruciaal en voor DVC van levensbelang. Vooral in deze week, als de examen uitslagen bekend worden gemaakt. Als de examenuitslag bekend is wil je dit namelijk direct vieren met familie en vrienden. De geslaagd vlag is dan een prachtig cadeau en maakt het feest pas echt compleet”.