zondag, 7. juni 2015 - 10:18

Trots en blijdschap na eerste WK-zege Oranje Leeuwinnen

Trots en blijdschap na eerste WK-zege Oranje Leeuwinnen
Foto: SXC

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) De oranje leeuwinnen zijn hun allereerste WK begonnen met een benauwde zege. Middenveldster Lieke Martens was met een prachtige knal verantwoordelijk voor de historische overwinning. Bondscoach Roger Reijners en sportminister Schippers waren blij met de karakterzege.

Oranje had het lastig met de fysieke Nieuw-Zeelanders en de verzorger moest al vroeg enkele keren uitrukken. Toch kreeg Nederland de beste kansen. Daniëlle van de Donk zag na een kwartier spelen een doelpunt worden afgekeurd, waarna Martens na een half uur een geldige treffer maakte. De 22-jarige speelster schoot de bal met veel gevoel binnen.

In de tweede helft raakten de Oranje Leeuwinnen de grip kwijt en drong Nieuw-Zeeland aan, maar keepster Geurts bleef op de been. De eerste WK-deelname ooit werd direct opgeluisterd met een overwinning. Samen met gastland Canada, dat een zuinige zege boekte op China, gaan de Leeuwinnen na de eerste speeldag op kop in Groep A.

Supertrots

​Matchwinner Martens kon na afloop haar geluk niet op. "Dit is echt een supergevoel, heb er echt geen woorden voor. Hier droom je van", glunderde ze voor de camera van de NOS. Martens gaf toe dat Oranje moeilijk in haar eigen spel kwam. "Maar ik ben supertrots op de ploeg dat we het volhielden."

Bondscoach Reijners loofde zijn team, dat ondanks de druk van de Kiwi's compact bleef spelen en de historische zege over de streep trok. "Echt grote kansen hebben ze niet gehad."

Topprestatie

Minister Edith Schippers (Sport) sprak van een topprestatie. Schippers was in levende lijve getuige van de overwinning. "Een ijzersterke eerste helft met mooi voetbal en een prachtige goal van Lieke Martens", aldus de minister vanuit Edmonton. Op karakter bleven de drie punten in de pocket. "Echt superknap. Nederland is trots op de Oranjevrouwen."

Categorie:
Tag(s):