maandag, 8. juni 2015 - 18:59

Borden in Vinkeveense Plassen om duikers te waarschuwen

Foto van duiker | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Vinkeveen

De gemeente Vinkeveen gaat extra borden plaatsen in het duikersgedeelte van de Vinkeveense plassen. Dit om duikers-ongevallen te voorkomen.

De duikersborden worden geplaatst op Eiland 4. De duikersborden worden geplaatst om duikers aan te zetten tot meer aandacht voor hun zichtbaarheid tijdens het duiken. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van recreatieondernemers en de gemeente. 

Wethouder Anco Goldhoorn: “vorig jaar zijn we opgeschrikt door een afschuwelijk ongeluk op de Vinkeveense Plassen. Voor recreatieondernemers en gemeente aanleiding om gezamenlijk te onderzoeken wat wij met elkaar konden bijdragen om de veiligheid op de plassen te verbeteren. In de afgelopen periode hebben we een aantal zaken gerealiseerd zoals een plassenkaart met alle regels op de achterzijde, publicatie van alle regels en symbolen in de Groene Venen en een flyer voor duikers. 

Op dit moment vindt er een onderzoek naar (het beleid van) de veiligheid op het water voor de recreatievaart op de Vinkeveense Plassen plaats. Het resultaat van het onderzoek verwachten wij na de zomer. En dan nu de duikersborden. Ik ben trots op onze samenwerking en kijk met vertrouwen naar de toekomst waarin ik verwacht dat we met elkaar nog meer zaken zullen oppakken”.         

Provincie: