zondag, 21. juni 2015 - 22:26 Update: 21-06-2015 22:39

Olifant krijgt flinke klappen met stok van medewerker circus

Olifant krijgt flinke klappen met stok van medewerker circus
Wilnis

Een olifant van Circus Renz die is neergestreken in Wilnis, is onder toeziend oog van omwonenden flinke geslagen met een stok omdat het dier om de omheining wilde stappen. Dit meldt het AD.

Danny Versluis legde het tafereel met zijn smartphone. Het dier krijgt snoeiharde klappen met een knuppel. De medewerker van het circus roept tegen Versluis dat hij moet stoppen met filmen. ‘Dat mag blijkbaar niet’, aldus Versluis.

Hij heeft het filmpje op zijn facebookpagina gezet die meer dan 75.000 keer bekeken. Dierenrechtenorganisatie Bite Back heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Woordvoerder Van Bite Back Alex Romijn zegt: 'Vanaf 15 september zullen bepaalde wilde dieren, waaronder olifanten, verboden worden in het circus. De videobeelden geven wederom aan waarom zo’n verbod noodzakelijk is. Er is totaal geen respectvolle relatie tussen verzorger en de dieren. De dieren zijn ondergeschikt aan het vermaak en dus de winst die een circus wil maken. Geweld en dwang zijn aan de orde van de dag. Wij vragen aan de dierenpolitie om bij dit circus direct in te grijpen en de olifanten in beslag te nemen.'

Regina van Heybeek van Circus Renz zegt geschrokken te zijn wat de medewerker heeft gedaan. Deze zou nog maar enkele weken bij het circus werken. Hij is volgens Van Heybeek dan ook op staande voet ontslagen.  

 

 

Bijna olifant ontsnapt in wilnis.Blijkbaar mocht ik dit niet filmen.

Posted by Danny Versluis on zaterdag 20 juni 2015

 

Provincie: