dinsdag, 14. juli 2015 - 15:27

12 jaar cel voor doodslag en verbergen lichaam echtgenote

12 jaar cel voor doodslag en verbergen lichaam echtgenote
Foto: SXC
Baarle-Nassau

Een 44-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor doodslag op zijn echtgenote en het verbergen van haar lichaam. Anders dan de rechtbank acht het hof het bezit van een kinderpornografische afbeelding niet bewezen en spreekt hem daarvan vrij

Het hof is het grotendeels eens met de redenering van de rechtbank Zeeland-West-Brabant (uitspraak 9 augustus 2013) dat de man verantwoordelijk is voor de gewelddadige dood van zijn vrouw in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Hij heeft haar gedood en vervolgens haar naakte lichaam, verpakt in een slaapzak en de zak van haar bruidsjurk, in een afvalcontainer gestopt. De afvalcontainer heeft hij in een houten kist in zijn woning verborgen. Het lichaam van de vrouw is op 18 februari 2008 gevonden.

In hoger beroep heeft extra onderzoek plaatsgevonden naar de bouw van de kist waarin de vrouw is aangetroffen. De man schetst namelijk het scenario dat hij de kist heeft gebouwd en dat de minnaar van zijn vrouw later de container met het lichaam daarin heeft geplaatst. Het hof acht dit niet aannemelijk. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat het bouwen van de kist, het erin zetten van de afvalcontainer en het afsluiten van de kist is gedaan in één handeling. De kist is na het bouwen niet opnieuw open geweest.

Gezien de ernst van de feiten vindt het hof een gevangenisstraf van 12 jaar passend.