vrijdag, 14. augustus 2015 - 20:31 Update: 15-08-2015 9:05

Man raakt gewond bij schietpartij Tilburg. Politie houdt vijf mannen aan

Tilburg

In de Rob van Spaendonckstraat is vanmiddag een man gewond geraakt bij een schietincident. Vijf mannen zijn aangehouden, onder wie de gewonde man. Een zesde voortvluchtige wordt nog gezocht.

Rond 15.00 uur op vrijdagmiddag 14 augustus melden meerdere getuigen dat er geschoten wordt in de wijk Korvel. Een auto is beschoten in de Rob van Spaendonckstraat met daarin drie mannen.

Verdachten melden zich

Agenten die aankomen, zien de auto in de straat zonder inzittenden. Op aanwijzingen van getuigen vinden zij een licht gewonde man (25) in een huis. Hij wordt aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere verdachten (20 en 25 jaar) melden zich bij een politiebureau. Ook zij worden aangehouden. Rond 15.15 uur wordt een vierde verdachte aangehouden een straat verderop in de wijk.

Tweede plaats delict

Om 16.00 uur blijkt ook op de Johannes van Zantenstraat te zijn geschoten. De technische recherche start daar een onderzoek omdat op de Rob van Spaendonckstraat de zoektocht naar een (mogelijk gewapende) verdachte nog bezig is. Meerdere hulzen worden gevonden in beide straten.

Politieheli helpt

Rond 17.00 uur doorzoekt een arrestatieteam met toestemming van de Hoofdofficier van Justitie een woning, maar vindt niet de (gewapende) voortvluchtige. Ook de politiehelikopter is in de lucht om ondersteuning te bieden bij de opsporing. Een vijfde verdachte (een 32-jarige man) wordt rond 18.20 uur aangehouden met toestemming van de officier van justitie in een woning in de wijk Korvel.
Ook in de Rob van Spaendonckstraat wordt technisch onderzoek uitgevoerd en een buurtonderzoek gehouden. De verdachten worden gehoord.

Provincie:
Blik op 112: