dinsdag, 18. augustus 2015 - 22:54 Update: 19-08-2015 13:18

Faillissement voor Imtech Building aangevraagd

Onderdeel Imtech toch failliet. Mogelijk ontslag voor 1200 werknemers
Foto: Imtech
Rotterdam

Volgens de vakbonden FNV en CNV is voor Imtech Builiding Services faillissement aangevraagd bij de Rotterdamse rechtbank. Dat hebben de bonden naar eigen zeggen van de curatoren van het bedrijf gehoord.

Het moederbedrijf Imtech N.V. ging vorige week failliet. Dit melden verschillende media dinsdagavond.

Bij Imtech Building Services werken 1200 mensen. Wat het aanvragen van het faillissement voor hen betekent, is nog onduidelijk. Waarschijnlijk zullen zij ontslagen worden, maar de kans bestaat dat er daarna nog een doorstart volgt.

Loes Bezemer-Videler van CNV in de media: 'Dit massa-ontslag komt keihard aan. 1200 werknemers betalen hiermee indirect de rekening voor de fraudekwesties in Duitsland en Polen.'

Bij Imtech Building Services worden onder meer technische toepassingen voor de brandveiligheid, klimaatbeheersing en beveiliging van gebouwen gemaakt. In Nederland zat er de laatste jaren weinig groei in deze markt. Potentiële kopers zijn terughoudend om het bedrijf over te nemen vanwege de slechte vooruitzichten en de matige orderportefeuille van het bedrijf. Building Services is onderdeel van Imtech Benelux.

Multinational Imtech is opgedeeld in zeven werkmaatschappijen. Voor drie maatschappijen zijn kopers gevonden: Nordic, Marine en Verkeer en Infrastructuur. Ook voor de andere takken zou belangstelling zijn.