woensdag, 9. september 2015 - 9:29 Update: 09-09-2015 11:49

Turks overnamebod Ballast Nedam fors verlaagd

Overnamebod Ballast Nedam fors verlaagd door financiële problemen
Foto: Archief EHF
Nieuwegein

In een gezamenlijk persbericht van Ballast Nedam en Renaissance Infrastructuur laat het bouwbedrijf weten dat de verliezen 20 miljoen euro hoger zullen uitkomen.

Dit door verslechterde resultaten van de divisie Bouw en Ontwikkeling. De verliezen worden veroorzaakt door de effecten van drie recente faillissementen van toeleveranciers en partners, waaronder Imtech Builiding Services en verdere verslechtering van resultaten op verschillende producten.

Als gevolg hiervan heeft het Turkse bouwbedrijf Renaissance het overnamebod op Ballast Nedam fors verlaagd. De Turken willen nu 6 miljoen euro betalen voor de overname in plaats van 30 miljoen euro. De Turken hebben hun bod verlaagd van 1,55 euro naar 30 eurocent per aandeel. Als de overname slaagt, wordt de voorgenomen kapitaalinjectie van 30 miljoen euro verhoogd met 17,6 euro. Door de extra verliezen is namelijk een aanvullende kapitaalbehoefte ontstaan.

Ballast Nedam blijft achter de overname staan. Het bankensyndicaat van Ballast Nedam heeft haar steun geuit en bevestigt de blijvende beschikbaarheid van de bestaande financiering en heeft bevestigd dat de financiering wordt gehandhaafd, als het openbaar bod op Ballast Nedam door Renaissance Construction wordt voortgezet en succesvol afgewikkeld.

Eind juli werd bekendgemaakt dat de Turkse bouwer Renaissance Ballast Nedam wilde overnemen. Het bedrijf bood toen een bedrag van 30 miljoen euro. Zonder overname dreigt Ballast Nedam te bezwijken. Het bedrijf lijdt verlies op onder meer twee grote infrastructuurprojecten, de A2 bij Maastricht en de A15.

Categorie:
Provincie: