zondag, 13. september 2015 - 22:12 Update: 13-09-2015 22:34

Dit weekend vijf verkeersdoden

Dit weekend vijf verkeersdoden
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In dit afgelopen weekend zijn er 5 verkeersdoden te betreuren waarvan één doordat de bestuurder van een auto twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.

Breezand

Vrijdagavond kwam een 59-jarige man uit Anna Paulowna om het leven bij een verkeersongeval op de Zandvaart in Breezand. Omstreeks 21.30 uur reed de man in een bestelbus over de Zandvaart. Vanuit tegengestelde richting kwam een landbouwtractor met aanhangwagen Bij het passeren is de bestelbus met de linker zijkant tegen de aanhangwagen aangekomen. Hierdoor is de zijkant van de bestelbus ernstig beschadigd. De bus belandde na de aanrijding deels in de naast gelegen sloot. Het slachtoffer werd aanvankelijk gereanimeerd, maar overleed ter plaatse. Hij bleek inwendig letsel te hebben opgelopen.

Tilburg

Zaterdagavond is in Tilburg bij een verkeersongeluk op de Stokhasseltlaan een 14-jarige meisje op de fiets doodgereden. Het slachtoffer werd even voor 20.00 uur op haar fiets aangereden door een Volkswagen Golf met een Belgisch kenteken. Er werd direct een traumahelikopter opgeroepen en ambulancepersoneel en omstanders hebben nog geprobeerd het meisje te reanimeren. Helaas mocht dat niet meer baten. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Eindhoven

In de nacht van zaterdag op zondag is in Eindhoven een 52-jarige Poolse man om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Het slachtoffer werd zondagochtend rond 00.30 uur aangereden door een taxibusje toen hij op de Karel de Grotelaan in Eindhoven liep.  De bestuurder van de taxibus reed over de Karel de Grotelaan richting het centrum van Eindhoven. Plotseling week een auto voor het taxibusje uit voor de Pool die op weg liep. De taxichauffeur kon de Pool echter niet meer ontwijken. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het dodelijke ongeval. 

Oudehaske

Een 28-jarige motorrijder uit Gaastmeer is zaterdagmiddag bij een verkeersongeval om het leven gekomen op de A7. De motorrijder kwam vanuit het Friese Oudehaske en reed de A7 op in de richting van Joure. In de bocht gleed de motorrijder onderuit, richting de rechterrijstrook. Daar reed op dat moment een personenauto met caravan. De auto met caravan kon niet meer uitwijken waardoor een aanrijding onvermijdelijk was. De auto met caravan werd bestuurd door een 57-jarige man uit Frankrijk. De motorrijder is ter plaatse overleden. Hulp door toegesnelde ambulancemedewerkers mocht niet meer baten.

Aalsmeer

Bij een aanrijding in Aalsmeer is in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige fietser om het leven gekomen. Zijn 18-jarige zus is levensgevaarlijk gewond geraakt. Het tweetal was onderweg naar huis na bezoek aan de Aalsmeerse feestweek, toen ze rond 2.30 uur door een personenauto op de Oosteinderweg werden aangereden. De man overleed ter plekke aan hoofdletsel. Zijn zus is in kritieke toestand opgenomen in een ziekenhuis. De automobilist, een 44-jarige bestuurder uit Rijsenhout is door de politie aangehouden. Hij bleek twee keer meer gedronken te hebben dan toegestaan.