dinsdag, 15. september 2015 - 11:24 Update: 15-09-2015 11:28

Philips en het Radboudumc introduceren eerste diabetes-app

diabetes app
Foto: Philips
Amsterdam/Rotterdam

Philips en het Radboudumc introduceren eerste diabetes-app met online gemeenschap om patiënten regie over zorg te geven en te helpen bij het maken van betere zorgbeslissingen​.

Philips en het Radboudumc introduceren eerste diabetes-app met online gemeenschap om patiënten regie over zorg te geven en te helpen bij het maken van betere zorgbeslissingen Via een mobiele app kunnen patiënten hun bloedsuikerniveau, insulinegebruik, voeding, fysieke activiteit, stemming en stress bewaken, en thuis en onderweg op basis van gegevens feedback en coachingsadvies krijgen.

Alle gegevens beschikbaar en feedback krijgen van zorgteam en mede-patiënten

Het systeem, dat bestaat uit een mobiele patiënten-app en een online gemeenschap, is het eerste dat elektronische patiëntgegevens, verschillende apparaten op het gebied van persoonlijke gezondheid – waaronder draadloze glucosemeters en activiteitsmonitors – en door de patiënt zelf ingegeven gegevens verzamelt en verbindt.

Doorlopend toegang

Via een smartphone of tablet geeft de app patiënten doorlopend toegang tot belangrijke parameters als bloedsuikerwaarden, insulinegebruik en voeding, en biedt hij thuis en onderweg coachingsadvies. Binnen de medische richtlijnen van zorgorganisaties kunnen deelnemende patiënten en zorgprofessionals in de beveiligde online omgeving via privéberichten of het delen van berichten met elkaar in contact komen. Op deze manier kunnen patiënten met behulp van de gecombineerde gegevens feedback krijgen van hun zorgteam en hun ervaringen eenvoudig delen met andere patiënten, medici en zorgverleners.

Prototype

Het gezamenlijk door Philips, Radboudumc en Salesforce ontwikkelde prototype dat als eerste met diabetes type 1 patiënten zal worden getest zal naar verwachting vóór het eind van het jaar ter evaluatie beschikbaar komen op bepaalde markten. Er zijn plannen om vergelijkbare oplossingen te introduceren voor andere chronische aandoeningen. 

Categorie:
Provincie: