dinsdag, 6. oktober 2015 - 19:34 Update: 07-10-2015 8:09

Amsterdam vangt even geen nieuwe asielzoekers op

Amsterdam zet instroom vluchtelingen 'voorlopig' stop
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De gemeente Amsterdam zet instroom van vluchtelingen tijdelijk stop. Dit heeft het college van B&W dinsdag in een een brief aan de gemeenteraad laten weten.

'Op dit moment verblijven er 1267 asielzoekers in de noodopvang waarvan sommigen al drie weken. Het college van B&W is er bij het realiseren van noodopvang van uitgegaan dat de asielzoekers maximaal een week, of in ieder geval zo kort mogelijk in de noodopvang verblijven', schrijft B&W in de brief aan de gemeenteraad. Afgelopen weekend zijn 224 asielzoekers doorgestroomd naar de locatie in Nijmegen, die wel is ingericht voor langdurige noodopvang. 

De noodopvang is minder geschikt voor langdurig verblijf. De gemeente heeft met het ministerie van Veiligheid en Justitie en het COA intensief contact om de doorstroom te realiseren maar ook het COA kampt met een gebrek aan plaatsen voor langdurige opvang, zo schrijft B&W. 

Het college van B&W heeft besloten de instroom tijdelijk stop te zetten en zo een buffer te houden voor acute situaties waarin opvang geboden is. Als de doorstroming weer op gang komt zal de instroom van nieuwe asielzoekers weer worden toegelaten. 

Lees alles over:
Provincie: