donderdag, 15. oktober 2015 - 16:25

ProRail doet aangifte tegen spoorboomduikers

Foto van overweg slagboom trein | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Diemen

ProRail heeft aangifte gedaan tegen een groep jongeren die onder gesloten spoorbomen door is gedoken en het spoor is overgestoken. Een jongen is hierbij door een trein geraakt. ProRail zegt dit gedrag niet te accepteren en wil hiermee een duidelijk signaal afgeven.

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 september wilde een groep jongeren een trein halen die net aankwam op station Diemen. De spoorbomen van de beveiligde overweg waren gesloten en de jongeren doken onder de gesloten spoorbomen door. Een van de jongens struikelt en komt op het spoor terecht. Ternauwernood brengt hij zichzelf in veiligheid, maar wordt wel geraakt door de trein. De jongeman raakt licht gewond.

ProRail vindt het vreselijk dat het ongeval gebeurd is. 'Het is een traumatische ervaring voor alle betrokkenen geweest, ook voor de machinist. Helaas zien we nog te vaak dat mensen met haast toch nog even onder de gesloten spoorbomen duiken. Niet doen: het is levensgevaarlijk. Het is je leven niet waard. Je wint het niet van een trein', aldus ProRail

 

Provincie:
Blik op 112: