vrijdag, 20. november 2015 - 11:09 Update: 20-11-2015 15:03

Dit weekend kans op winterweer

Koud weekend voor de boeg
Foto: fbf

De winterjas hebben we dit weekend zeker nodig met een gevoelstemperatuur van net boven het vriespunt. Volgens Weeronline daalt de middagtemperatuur naar 6 graden en kan het in de nacht van zondag op maandag een graadje gaan vriezen.

Zaterdag en zondag kan het in de Limburgse heuvels lokaal even wit worden door natte sneeuw. Na een aantal weken van uitzonderlijk zacht weer voor de tijd van het jaar, zal het voor veel mensen even wennen zijn.

Sneeuw

Even over de grens wordt het zaterdagavond echt wit in de Ardennen en het Sauerland. Zondagmiddag kan er in Winterberg gemakkelijk 10 centimeter sneeuw liggen. 

Komende nacht trekken vanaf zee vrij veel buien over het land. Vooral in de kustprovincies kunnen de buien stevig uitpakken en is er kans op onweer en korrelhagel. Tijdens een opklaring kan het landinwaarts plaatselijk een graad of 2 worden. Aan de kust wordt het met een minimum van een graad of 6 minder koud. Landinwaarts staat er een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west, aan de westkust trekt de wind waarschijnlijk aan naar krachtig tot hard uit noordwest.

Morgen overdag is het zwaar bewolkt. Er komen verspreid over het land buien voor. De meeste buien komen waarschijnlijk aan de westkust voor met kans op onweer en korrelhagel. De maxima lopen uiteen van ongeveer 5 graden in het zuidoosten tot 8 graden aan zee. In de loop van de dag wordt de wind overal noordelijk. Boven land is de wind matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot mogelijk hard, zo laat het KNMI vrijdag weten. 

Provincie: