maandag, 4. mei 2015 - 10:06

'Baarden zijn net zo vies als de WC'

baard
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
New Mexico

Steeds meer mannen laten hun baard staan omdat het 'hot' is vandaag de dag. Maar wat de mannen niet weten is dat het volgens diverse experts 'bacteriële sponzen' zijn waaruit infecties zich makkelijk kunnen verspreiden naar anderen.

Dat stelt ook microbioloog John Golobic van Quest Diagnostics uit New Mexico die zocht naar bacteriën in baarden van willekeurige mannen. Uit onderzoek blijkt dat in sommige baarden meer bacteriën zitten dan in een gemiddeld toilet.

'Baardharen zijn dikker en vangen gemakkelijker bacteriën op die zich vervolgens nestellen in de baard'. De groei van bacteriën wordt nog verder bevorderd doordat mannen vaak met hun vieze handen aan hun baard zitten, waardoor de bacteriën gemakkelijk naar de mond verspreiden. Maar ook het nuttige van zuivelproducten is smullen voor bacteriën in de baard.

In een eerder onderzoek adviseerde Microbioloog Dr. Ron Cutler van de Queen Mary Universiteit in Londen mannen al de baard dan ook regelmatig te wassen zodat het geen broedplaats kan worden voor bacteriën.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):