maandag, 16. februari 2015 - 8:11 Update: 16-02-2015 13:31

Chinese verzekeraar koopt Reaal

Den Haag

REAAL verzekeringen is verkocht aan de Chinese verzekeringsmaatschappij Anbang Group Holdings Co. Ltd., een volledige dochter van Anbang Insurance Group Co. De Chinezen betalen 150 miljoen euro aan de holding SNS Reaal.

Ltd. (Anbang), hebben een voorwaardelijke overeenkomst gesloten voor de verkoop van verzekeraar REAAL N.V. (REAAL). Deze is zaterdag 14 februari 2015 ondertekend, na instemming van minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën op basis van advies van NLFI. Met de overeenkomst is een belangrijke stap gezet om verzekeringsgroep REAAL een goede toekomst te bieden. Minister Dijsselbloem heeft de Tweede Kamer maandag geïnformeerd over de voorwaardelijke overeenkomst.

Dijsselbloem: “Ik ben tevreden met het resultaat tot nu toe. Deze overeenkomst biedt duidelijk perspectief aan REAAL, haar medewerkers en haar polishouders. Zij blijven gewoon klant van verzekeringsgroep REAAL en behouden hun rechten. De overeenkomst met het kapitaalkrachtige Anbang zal de positie van REAAL versterken.”

Toestemming van toezichthouders

Verschillende vervolgstappen zullen de komende tijd moeten uitwijzen of de verkoop definitief kan plaatsvinden. Voorwaarden zijn onder meer het verkrijgen van een verklaring van geen bezwaar door Anbang van De Nederlandsche Bank (DNB) en goedkeuring van de Chinese verzekeringstoezichthouder.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):