woensdag, 11. februari 2015 - 7:47 Update: 11-02-2015 17:58

Doodschieten van 24-jarige man in Amsterdam Zuidoost is liquidatie

 Schietincident Amsterdam Zuidoost is liquidatie
Foto: Archief EHF
Amsterdam-Zuidoost

Op het Leerdamhof in Amsterdam Zuidoost is vannacht een man doodgeschoten. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een liquidatie.

Het slachtoffer is de 24-jarige Siegmar Flaneur. De politie is in verband met het onderzoek dringend op zoek naar meer informatie over deze zaak. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De man die afgelopen nacht rond tien voor twee door meerdere kogels om het leven is gebracht aan het Leerdamhof in Amsterdam Zuidoost is de 24-jarige Siegmar Flaneur.

Meer informatie over slachtoffer gezocht

Het slachtoffer kwam in de politiesystemen voor, echter niet gelinkt aan zware criminaliteit. Het rechercheteam dat onderzoek doet wil dringend meer informatie over het slachtoffer. Wie kende hem? Met wie ging hij om? Wie weet waarom hij afgelopen nacht rond dat tijdstip buiten was op het Leerdamhof? Wie heeft hem daar in die omgeving gezien? Flaneur wordt omschreven als een man met een groot en breed postuur.

Vluchtroute en scooter

Getuigen vertellen dat na de liquidatie twee mannen op een scooter zijn gevlucht. Korte tijd later wordt op het Maldenhof een in brand gestoken scooter aangetroffen. Het onderzoeksteam houdt er sterk rekening mee dat dit het vluchtvoertuig zou kunnen zijn. Uit onderzoek blijkt dat het kenteken (MS-RZ-56) dat op die scooter zat eerder gestolen is van een motorscooter. Wanneer dat kenteken precies is gestolen is niet bekend. Het rechercheteam wil graag in contact komen met mensen die de vermoedelijke vluchtscooter met dat kenteken mogelijk in de afgelopen tijd ergens hebben zien staan of zien rijden. Verder wil het team in contact komen met mensen die meer kunnen vertellen over de vluchtroute van de daders en met mensen die iets gezien hebben van de brandstichting van de scooter.

Getuigenoproep

Eenieder die informatie heeft wordt dringend verzocht contact op te nemen met de recherche via de Opsporingstiplijn 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via het team Nationale Criminele Inlichtingen op 079-3458999.  

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):