zaterdag, 14. februari 2015 - 12:37 Update: 14-02-2015 13:12

Hulpvraag komt vaak niet goed binnen bij Slachtofferhulp

Hulpvraag komt vaak niet goed binnen bij Slachtofferhulp
Foto: Achief MV

Bij Slachtofferhulp Nederland komen hulpvragen niet of niet goed binnen van de politie. Hierdoor wachten tienduizenden slachtoffers nog op hulp. Dit meldt de Persdienst, de landelijke redactie van regionale kranten.

Uit cijfers van Slachtofferhulp Nederland blijkt dat de hulporganisatie maar driekwart van alle aangiftes van mensen die recht hebben op gratis ondersteuning goed binnenkrijgt.

Jaarlijks krijgt de politie zo'n 225.000 aangiftes binnen van verschillende categorieën misdrijven. Het is de bedoeling dat deze aangiftes samen met de contactgegevens bij Slachtofferhulp Nederland terechtkomen. Maar omdat vaak wordt vergeten aan te vinken dat er 'een benadeelde partij is' gaat dit vaak mis en komen er maar 195.000 aangiftes binnen, waarvan een kwart in eerste instantie ook nog onbruikbaar is, omdat gegevens niet kloppen. Uiteindelijk weten 180.000 slachtoffers hulp te krijgen.

Slachtofferhulp Nederland is in overleg met de politie over een oplossing zonder dat de privacy van de aangevers in het geding komt.

Provincie: