woensdag, 15. april 2015 - 16:17 Update: 15-04-2015 21:20

ING geeft compensatie aan net ontslagen uitzendkrachten

Net ontslagen uitzendkrachten krijgen compensatie van ING
Foto: Archief EHF
Amsterdam

ING gaat ontslagen uitzendkrachten die een transitievergoeding mislopen toch compenseren. Dit heeft ING woensdag bekendgemaakt.

In de Wet Werk en Zekerheid is geregeld dat medewerkers, als zij twee jaar ononderbroken hebben gewerkt, vanaf 1 juli 2015 een transitievergoeding kunnen krijgen van hun werkgever, het uitzendbureau, als zij na afloop van hun opdracht niet opnieuw bij een opdrachtgever geplaatst kunnen worden. 

Reorganisatie ING

Door de reorganisatie die momenteel bij ING plaatsvindt, zou een deel van de uitzendkrachten echter hun baan nog vóór 1 juli verliezen, waardoor deze groep een transitievergoeding zou mislopen die ze wel zouden ontvangen als hun opdracht na 1 juli zou eindigen en ze vervolgens van het uitzendbureau geen nieuwe opdracht zouden ontvangen. 

ING voert al enige tijd gesprekken met de uitzendbureaus over hoe ING kan bijdragen aan de kosten van de transitievergoeding die voor hen ontstaan na 1 juli. In aanvulling daarop wil ING nu het effect verzachten van de ongelukkige samenloop van omstandigheden bij vertrek van een uitzendkracht kort voor 1 juli. 

De bank zal daarvoor in samenwerking met de uitzendbureaus een compensatie betalen aan alle uitzendkrachten die ING hebben verlaten of zullen verlaten in de periode van 1 januari 2015 tot 1 juli 2015 en die op het moment van het beëindigen van hun opdracht meer dan 2 jaar onafgebroken bij ING hebben gewerkt.

Categorie:
Provincie: