woensdag, 25. februari 2015 - 11:19 Update: 25-02-2015 12:02

Kamerlid Mark Verheijen (VVD) regelde gratis verkiezingsfeest op Floriade

Amsterdam

In 2012 heeft VVD-Kamerlid Mark Verheijen een gratis verkiezingsfeest georganiseerd. Dit schrijft het AD woensdag. De krant schrijft dat de VVD niets voor het feest betaalde, terwijl de tuinbouwexpositie sterk afhankelijk was van dergelijke inkomsten.

Verheijen was in die tijd lid van Gedeputeerde Staten in Limburg en zat in het stichtingsbestuur van de Floriade.

In 2012 suggereerde Verheijen op Twitter dat het feest geen vriendendienst was en dat de VVD betaald had. Maar de vereffenaar van de nu geliquideerde Floriade BV stelt na onderzoek dat er helemaal geen factuur verzonden is.

Een woordvoerder van de VVD bevestigt dat de partij alleen voor 'de aankleding van het podium' heeft betaald. De verkiezingsbijeenkomst op de Floriade duurde van 19.00 uur tot 21.15 uur. Er was gratis shuttlevervoer en gratis toegang. Op de partijbijeenkomst op de Floriade was ook Mark Rutte aanwezig.

Door een gebrek aan inkomsten liep de Floriade uit op een miljoenenstrop voo de lokale overheden, die aandeelhouders waren.

Verheijen ligt onder vuur vanwege declaraties in zijn tijd als gedeputeerde in Limburg. Echter, de provincie Limburg concludeerde deze week dat Verheijen geen onterechte declaraties heeft ingediend.