zaterdag, 28. maart 2015 - 19:55 Update: 29-03-2015 10:26

Lubitz had ook oogproblemen; technisch mankement nog niet uitgesloten

Lubitz had oogproblemen; technisch mankement nog niet uitgesloten
Foto: Facebook

Andreas Lubitz had naast psychische problemen ook problemen met zijn ogen. Dat hebben bronnen bij het onderzoek zaterdag tegen de New York Times verklaard.

Die oogproblemen hadden mogelijk gevolgen kunnen hebben voor zijn carrière als piloot. Het is niet duidelijk hoe ernstig zijn oogproblemen waren en of ze in verband stonden met zijn psychische gesteldheid, aldus de New York Times. Maar ook de problemen met zijn ogen hield Lubitz voor zijn werkgever verborgen. Ze zouden hem mogelijk zijn baan hebben kunnen kosten. En vliegen was heel belangrijk voor de 27-jarige piloot, zo lieten vrienden en bekenden al eerder weten.

Ondanks de geestelijke en psychische problemen van piloot Lubitz houden Franse onderzoekers er nog altijd rekening mee dat het toestel van Germanwings door een technisch mankement in de Franse Alpen is neergestort. Generaal Jean Pierre Michel, leider van het onderzoeksteam, sluit ook een 'onvrijwillige fout' of 'een technisch mankement' nog niet uit. Om dat te kunnen uitsluiten zijn meer technische gegevens over het verloop van de vlucht nodig, zo zei Michel vandaag tegen de Franse zender BFMTV.

Tot nu toe lijkt het er het meest op dat de Duitse copiloot het toestel met opzet heeft laten neerstorten. Hij liet de gezagvoerder, die de cockpit even had verlaten, niet meer naar binnen en zette een fatale daling in. Bij de crash in de Franse Alpen kwamen alle 150 inzittenden om het leven.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):