woensdag, 22. april 2015 - 14:41 Update: 22-04-2015 14:56

Opnieuw veel menselijke resten geborgen door repatriëringsteam MH17

Opnieuw veel menselijke resten geborgen door repatriëringsteam MH17
Foto: Min. van Defensie
Donetsk

De afgelopen dagen is in Oost-Oekraïne de kleine burned site van 45 bij 80 meter, waar vlucht MH17 is neergestort, grondig met de hand onderzocht door forensisch experts, waarbij stoffelijke resten en persoonlijke bezittingen zijn geborgen. Dit meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag.

Ook zijn op deze plek wrakstukken geborgen. 'Inmiddels zijn de werkzaamheden op de kleine burned site afgerond', meldt missieleider Pieter-Jaap Aalbersberg woensdag. De experts maken ook vorderingen op de grote burned site, van 100 bij 100 meter. 

Aalbersberg: 'Ook hier zijn stoffelijke resten gevonden, evenals persoonlijke bezittingen en wrakstukken. Door het natte weer is het de experts nog niet gelukt om de iets dieper gelegen delen van deze plek te onderzoeken. Dit gaat gebeuren zodra de omstandigheden dit toelaten.'

‘De repatriëringsmissie heeft sinds de hervatting van de taken op de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne ongestoord kunnen werken. Daardoor vordert het werk goed. Wel zijn de weersomstandigheden - natte sneeuw, regen en harde wind - een uitdaging voor de circa 20 leden van het team’, aldus Pieter-Jaap Aalbersberg. .

De missie levert een uiterste inspanning om resterende stoffelijke resten en persoonlijke eigendommen van slachtoffers te bergen. Het doel is om beide 'burned sites' te schonen en het gebied ten noorden van Petropavlivka te doorzoeken. De missie duurt zolang als nodig, naar verwachting enige weken.

Lees alles over:
Categorie: