vrijdag, 24. april 2015 - 16:36 Update: 24-04-2015 16:42

Suriname steunt Van Praag in run om FIFA-voorzitterschap

Suriname steunt Van Praag in run om FIFA-voorzitterschap
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Michael van Praag weet zich op 29 mei tijdens de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA verzekerd van tenminste één stem. Onze landgenoot kan rekenen op de steun van Suriname.

Dat vertelde John Krishnadath, voorzitter van de voetbalbond van het land, aan het ANP. "Ik heb Michael van Praag vorige week gesproken tijdens een congres van de CONCACAF, de overkoepelende federatie van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied", zegt Krishnadath. "Zijn programma spreekt ons erg aan. Hij wil zich bijvoorbeeld ook inzetten voor kleinere landen."

Meer dan Europa

"Er is voor hem gelukkig meer dan Europa. Daarnaast is taal voor ons een bindende factor. Het speelt ook mee dat de KNVB zich al jaren inzet voor verschillende voetbalprojecten in Suriname." Krishnadath betreurt dat verschillende bonden hun steun hebben uitgesproken aan Sepp Blatter tijdens het congres van de CONCACAF. "Dat was erg onfatsoenlijk tegenover de uitdagers van Sepp Blatter."

Faeröer Eilanden

Suriname spreekt als eerste land openlijk de steun uit voor Van Praag. België, Zweden, Schotland, Roemenië, Faeröer Eilanden en Nederland hebben laten weten de kandidatuur van de geboren Amsterdammer te steunen. Daarmee is echter niet gezegd dat al die landen op 29 mei ook op de voorzitter van de KNVB stemmen. Uiteindelijk brengen 29 mei maar liefst 209 bonden hun stem uit in Zürich.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):