dinsdag, 17. februari 2015 - 16:47 Update: 17-02-2015 22:15

V&D en vakbonden komen niet verder

Overleg tussen bonden en V&D lopen op niets uit
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Het overleg tussen onder andere FNV Handel en V&D is vanmiddag op niets uitgelopen. Volgens Niels Suijker van FNV Handel biedt het plan niet het perspectief dat maandag bij de rechtbank door V&D werd voorgespiegeld.

‘Dus wij zien niet dat de aandelen binnenkort iets voor de werknemers gaan opleveren. Zelfs als alles goed gaat lopen en er winst wordt gemaakt, dan compenseert dit over 5 jaar bij lange na niet het verlies van inkomen’, aldus Suijker, bestuurder FNV Handel. 

Geen inspraak en geen ruimte voor onderhandelingen

De bond vindt bovendien dat V&D verder alleen maar onzekerheden biedt in ruil voor het loonoffer dat voor veel werknemers kan oplopen tot meer dan 10%. Suijker: “Er is geen ruimte voor onderhandelingen geweest. Ook andere opties blijven onbespreekbaar voor V&D. Dus we wachten nu het vonnis van de rechter af. De werknemers zijn ook boos omdat ze op geen enkel moment inspraak hebben gehad. Hen is en wordt niets gevraagd”

Gegarandeerde uitkomst voor werknemers is nul

Op de vraag van FNV Handel waarom V&D het personeel geen garanties kan geven maar aan banken en verhuurders wèl, antwoordde het concern dat het ‘gewoon niet kan’. Suijker: “Kortom: de gegarandeerde uitkomst voor de werknemers is nul!”

Tag(s):