zaterdag, 28. februari 2015 - 18:30 Update: 28-02-2015 20:14

Verkiezingscampagne Provinciale Statenverkiezingen zijn begonnen

Verkiezingscampagne Provinciale Statenverkiezingen zijn begonnen
Foto: RVD
Breda

De landelijke campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart zijn zaterdag van start gegaan.

De VVD trapte met Mark Rutte in Breda af. De PVV, met lijsttrekker Marjolijn Faber en  PVV-leider Geert Wilders startte in Rotterdam en D66 koos Utrecht uit om het startschot voor de campagne te geven. Premier Rutte zei in Breda dat Nederland op dit moment het meest behoefte heeft aan duidelijkheid en stabiliteit. Rutte hoopt dat het kabinet ook na de verkiezingen, die gevolgen hebben voor de samenstelling van de Eerste Kamer, de ingeslagen weg kan voortzetten. Rutte op de Grote Markt in Breda: 'Het is zaak om koers te houden. Ik ben pas trots als de crisis voor iedereen voorbij is.'

Wilders liet voor de Markthal in Rotterdam van zich horen. Opvallend was dat hij niet alleen de regeringspartijen PvdA en VVD ervan langs gaf, maar ook  D66. Wilders: 'Als we premier Rutte op zijn donder geven in de Eerste Kamer, dan is het kabinet vleugellam.' Verder zegt Wilders over D66: 'Tussen Pechtold en Rutte is geen enkel verschil. Met een stem op hem hou je het kabinet in leven.' Dit schrijft Trouw zaterdag.

D66-leider Alexander Pechtold deelde in het centrum van Utrecht samen met Thom de Graaf flyers uit. De partij richt net zoals het CDA op lastenverlichting en hervormingen van het belastingstelsel.