vrijdag, 18. maart 2016 - 17:41 Update: 19-03-2016 11:45

Terreurverdachte Abdeslam aangehouden bij grote anti-terreuractie België

'Abdeslam in Molenbeek levend aangehouden bij anti-terreuractie'
Foto: Screenshot YouTube/VTM
Brussel/België

Speciale eenheden van de Belgische politie hebben vrijdagmiddag rond 16.50 uur in de Brusselse wijk Molenbeek de voortvluchtige Salah Abdeslam levend aangehouden in een woning in de Vierwindenstraat. Dit melden de Belgische media die bevestiging hebben gekregen van de korpschef zone west in Brussel.

Salah Abdeslam raakte bij de actie gewond aan zijn been. Hij kreeg één kogel in zijn knie en is ter plaatse medisch behandeld. Er werd ook nog een compaan van Abdeslam in de woning gearresteerd die ook door één kogel in zijn been gewond raakte.

Volgens de Belgische media werden de twee arrestanten met auto's afgevoerd. Abdeslam wordt waarschijnlijk overgebracht naar de zwaarbeveiligde gevangenis in Brugge waar zich in de gevangenis een hospitaal bevindt waar Abdeslam verder zal worden behandeld. 

'Meer verdachten in woning'

In de woning waar het tweetal werd opgepakt waren speciale eenheden daarna nog bezig om nog drie verdachten die zich verscholen hielden te arresteren. Daarbij werd door de speciale anti-terreureenheden ook een speciale drone ingezet die onder andere is uitgerust met een warmtebeeldcamera.