zondag, 2. april 2017 - 17:50 Update: 02-04-2017 18:29

Belgische amazone (31) overleden na val door weigerend paard

Belgische amazone overleden na val door weigerend paard
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Vechmaal/België

Tijdens een paardenspringevenement in het Belgische Vechmaal is zondag een 31-jarige Belgische amazone komen te overlijden nadat zij ongelukkig van haar paard was gevallen die bij een hindernis weigerde te springen. Dit heeft de Landelijke Rijverenigingen vzw (LRV) zondag bekendgemaakt.

'Ervaren amazone'

Het gaat om de 31-jarige amazone Jelle Mentens uit Lummen, lid van LRV Meldert, die zondag meedeed aan het LRV-eventingwedstrijd te Vechmaal. 'Jelle is een ervaren amazone, die al sinds haar zevende jaar met pony’s en paarden rijdt en ook al vele jaren deelneemt aan eventingwedstrijden. Ze werd daarbij ook heel intensief begeleid door haar vader, die eveneens een ervaren eventingruiter is', meldt de LRV. 

Weigering 

Jelle kwam zondagmiddag omstreeks 12.00 uur na een weigering van haar tienjarige merrie Ganthe, in de cross-country van de Beginnelingenreeks, bijzonder ongelukkig ten val op haar hoofd, bij een eenvoudig oplopende hindernis. Daarbij zijn verschillende interne letsels ontstaan. De hulpdiensten inclusief twee spoedartsen en de Mobiele Urgentiegroep (MUG) waren onmiddellijk ter plaatse, hebben meer dan anderhalf uur gereanimeerd, maar helaas kon hulp niet meer baten.

Wedstrijd afgelast

In overleg met de organiserende LRV-vereniging, LRV Vechmaal, de hoofdjury en met het nationaal LRV-bestuur, werd uit respect voor familie en vrienden van Jelle, beslist om het verdere verloop van de wedstrijd af te gelasten.

Categorie: