vrijdag, 18. februari 2022 - 9:41

Pride Amsterdam dit jaar mét 25e Canal Parade

Amsterdam maakt zich op voor Canal Parade
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Het bestuur van Stichting Pride Amsterdam heeft gisteravond groen licht gegeven om aankomende zomer weer een complete Pride-week te organiseren, inclusief botenparade. Aanleiding hiervoor zijn de positieve vooruitzichten rondom het coronavirus en het feit dat het daardoor weer mogelijk is geworden om een parapluvergunning aan te vragen. De Pride zal dit jaar van 30 juli t/m 7 augustus zijn met op zaterdag 6 augustus de 25e editie van de botenparade.

“Afgelopen twee jaar hebben we ondanks alle beperkingen het meest optimale uit de Pride Amsterdam gehaald. Van TV-uitzendingen en kleine bijeenkomsten tot de grootste Pride Walk in jaren,” aldus directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz. “Maar het gemis van de botenparade en alles daaromheen is een feit. Daarom ben ik heel blij dat we toestemming hebben gekregen om het vergunningentraject op te starten voor een complete Pride-week. We maken nu een organisatorische inhaalsprint en zorgen er met alle partners voor dat de 25e editie van de Canal Parade onvergetelijk wordt.”

Door het verschuiven van de botenparade wordt 2022 een bijzonder jaar met drie jubileumedities; 25e botenparade, 10e Pride Walk en 5e Pride Park. Komende weken worden alle voorbereidingen verder uitgewerkt. Zo worden binnenkort onder meer het thema en de ambassadeurs bekend gemaakt. Op www.pride.amsterdam is altijd de laatste informatie te vinden.

Categorie:
Provincie: