donderdag, 16. juni 2016 - 13:38 Update: 16-06-2016 13:46

Wat kunnen we verwachten van de iPhone 7?

Wat kunnen we verwachten van de iPhone 7?
Foto: Mobiel.nl
Leidschendam

De echte Applefans kijken al een poosje reikhalzend uit naar de release van de iPhone 7. Dit nieuwe vlaggenschip van Apple zal naar verwachting in september 2016 worden gelanceerd.

Op mobiel.nl zal het toestel dan overigens direct beschikbaar zijn. Langzaam maar zeker druppelt er informatie binnen over het nieuwe toestel. Veel van die informatie is gebaseerd op geruchten. In dit artikel vertellen we je wat je kunt verwachten van de iPhone 7. 

Het uiterlijk

De ontwikkelingen van de laatste jaren zetten zich bij de iPhone 7 gewoon door. Dat betekent dat we een dunner en lichter toestel kunnen verwachten. Of beter gezegd 'toestellen', aangezien er twee verschillende varianten op de markt komen: één met een 4.7 inch-scherm en een andere versie met een 5.5 inch-scherm. Uiteraard zal het grotere scherm ook een hogere resolutie hebben. Verwacht mag worden dat de smartphone één van de dunste op de markt gaat worden. Verder lijkt het uiterlijk van de iPhone 6s grotendeels in stand gehouden te worden. Wel zijn er onlangs geruchten opgedoken dat Apple een nieuwe kleur zou kunnen introduceren: donkerblauw. 

De binnenkant

Aan de binnenkant mogen we wat meer veranderingen verwachten bij de iPhone 7. Zo wordt algemeen aangenomen dat de smartphone zal beschikken over een Apple A10-processor en een M10-coprocessor. Alsof dat nog niet genoeg is, zal er ook gebruik gemaakt gaan worden van een snellere grafische chip, wat het gebruiksgemak een stuk comfortabeler zal gaan maken. Daarnaast lijkt Apple zich de kritiek op de geringe opslagruimte van het instapmodel te hebben aangetrokken. Meerdere bronnen bevestigen dat de nieuwe telefoon beschikt over een standaarduitrusting van minimaal 32GB geheugen. Ook zal de camera sterk verbeterd zijn. 

Hardnekkige geruchten

Naast bovenstaande verwachtingen gaan er nog enkele hardnekkige geruchten de ronde over de iPhone 7. Het gerucht dat het meest opvallend is en steeds maar terug blijft komen, is dat het toestel niet meer beschikt over de gewoonlijke aansluiting voor oordopjes. In plaats van de 3.5 mm-jack-aansluiting zou er gebruik gemaakt worden van een Lightning-aansluiting of zelfs draadloze oordopjes die via bluetooth met je smartphone verbonden worden. In beide gevallen is het doel om de telefoon zo dun mogelijk te maken.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):