donderdag, 24. december 2015 - 18:45 Update: 25-12-2015 9:41

Filialen V&D nog zeker 2 maanden open, kans op doorstart V&D en La Place

Veel partijen interesse in V&D, filialen blijven nog zeker 2 maanden open
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Er zijn tientallen geïnteresseerde partijen voor V&D, La Place of onderdelen daarvan. In een persbericht hebben de curatoren van V&D donderdag laten weten, dat zij ernaar streven de warenhuisketen en de restaurants nog bijna 2 maanden open te houden.

Er zullen  in de komende tijd gesprekken worden gevoerd met een aantal partijen. Naar verwachting wordt dan in de loop van januari duidelijk of en zo ja in welke vorm V&D en La Place een doorstart kunnen maken. Ook de salarissen worden de komende maanden doorbetaald. Het is positief dat de winkels open blijven. Een bedrijf dat surseance van betaling heeft aangevraagd, heeft veel meer kans op een succesvolle doorstart als er gewoon wordt doorgewerkt. De curatoren zijn optimistisch en denken dat ze in ieder geval een deel van de filialen open kunnen houden.

V&D verkeert in zwaar weer omdat de eigenaar van het bedrijf, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital niet langer bereid is geld te steken in het concern. Begin dit jaar werd er voor V&D al een reddingsplan in werking gezet. Dat hield een fikse reorganisatie in, een huurverlaging en een investering van Sun Capital van 47 miljoen euro.

Maar de wintercollectie van V&D bleef door het warme najaar lang in de rekken hangen en ook de decemberverkopen voldeden niet aan de verwachtingen. Daardoor liepen de tekorten nog verder op en besloot Sun Capital alsnog de stekker eruit te trekken

 

Categorie:
Provincie: