woensdag, 30. december 2015 - 10:52 Update: 30-12-2015 11:30

'V&D wil doorstart met minder filialen'

'V&D wil doorstart met minder filialen'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Volgens bronnen die betrokken zijn bij de gesprekken zou warenhuisketen V&D mogelijk een doorstart willen maken met ongeveer de helft van de filialen. Dit schrijft de NRC woensdag.

Het noodlijdende bedrijf heeft in totaal 62 vestigingen. Als het bedrijf wordt overgenomen is de verwachting dat tientallen slecht presterende filialen worden gesloten. Deze liggen voornamelijk in  provinciesteden als Den Helder, Meppel, Hengelo, Weert en Zeist en zijn onderdeel van verouderde winkelcentra. Volgens de ingewijden wil de huidige directie dat restaurantketen La Place onderdeel van V&D blijft.

Betrokkenen van het landelijk distributiecentrum van V&D in Nieuwegein hebben laten weten dat hoewel er geen leveranciers meer komen, de magazijnen nog vol zitten, zo weet het AD. Als V&D definitief failliet  verklaard wordt, zal het UWV de salarissen van het personeel maximaal zes weken doorbetalen. Zo kunnen de filialen openblijven en hun voorraden verkopen. En draaiende winkels verkopen beter dan dichte. De decembersalarissen zijn in de week voor Kerst, voor de surseance, betaald.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):