zaterdag, 6. februari 2016 - 21:09 Update: 06-02-2016 21:57

Moederbedrijf Coolcat heeft interesse in overname V&D

Moederbedrijf Coolcat heeft interesse in overname V&D
Foto: Archief EHF
Diemen

Cool Investments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil V&D wel overnemen. De beide partijen hebben zaterdag in een gezamenlijke persverklaring bekendgemaakt, dat ze hierover exclusieve gesprekken voeren.

De eigenaar van Coolinvestments, Roand Kahn, werd gisteren al aangewzen als overnamekandidaat, maar toen ontkende hij nog dat hij V&D wilde overnemen. Dit schrijven meerdere media zaterdag.

Coolinvestments wil alle activiteiten van V&D overnemen, en de meeste vestigingen zonder onderbreking openhouden, zo staat in de verklaring.  De curatoren en Cool Investments hopen dat 'de constructieve besprekingen met de bank en de vastgoedeigenaren snel tot een positief resultaat zullen leiden'. Het is nog niet bekend welke vestigingen open kunnen blijven en welke zullen sluiten.

Mogelijk goed nieuws voor medewerkers, leveranciers en schuldeisers, want in de verklaring staat: 'De beoogde doorstart door Cool Investments biedt een groot deel van de betrokken werknemers een goede kans op een nieuw dienstverband. Voor de leveranciers biedt de doorstart een mooi perspectief op verdere leveringen.' Er zijn nog twee belangrijke voorwaarden waaraan voldaan moet worden voor de overname, namelijk het rondkomen van de bankfinaciering  en de medewerking van de vastgoedeigenaren. De curatoren kunnen nog niet zeggen wanneer daar duidelijkheid over komt.

Een andere partij die eerst als serieuze overnamekandidaat werd gezien, het Canadese Hudson's Bay Company (HBC),  praat inmiddels niet meer met de curatoren, maar alleen nog maar met de  verhuurders van het vastgoed. Een zegsman van de curatoren in het Parool: 'Zij kijken alleen naar de bezittingen en niet naar de werkgelegenheid.' 

Bij V&D werken zo'n 8000 mensen, 5000 van hen in de winkels en 3000 in La Place restaurants.

Categorie:
Tag(s):