maandag, 22. juni 2020 - 19:51 Update: 23-06-2020 11:28

Nederland krijgt meer versoepeling terwijl corona epidemie blijft versnellen

Nederland krijgt meer versoepeling terwijl corona epidemie blijft versnellen
Foto: Bon
Den Haag

De verwachte coronaversoepelingen zullen vanaf 1 juli doorgang kunnen vinden. Daarnaast komt er meer ruimte voor kleine evenementen. Verder is het de bedoeling dat de middelbare scholen na de zomervakantie weer helemaal opengaan.

Dit nieuws vanuit Den Haag volgt vandaag na een waarschuwing van De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die gaf op haar beurt tijdens een persconferentie meer uitleg over de wereldwijde stand van zaken in de coronapandemie. Tedros Adhanom Ghebreyesus, de algemeen directeur van de WHO, waarschuwde de wereld nogmaals dat de epidemie blijft versnellen en maatregelen nodig blijven. De corona-epidemie is verre van bedwongen, integendeel: de laatste dagen worden steeds meer nieuwe besmettingen gemeld. 

Wereldwijd zijn er nu meer dan 8,8 miljoen besmettingen vastgesteld, en 465.000 doden. Het aantal besmettingen loopt nog altijd ernstig hard op.

De waarschuwing van de WHO volgt nu de meeste landen hun exit uit de lockdown doorvoeren en hun economie proberen te herlanceren. Vorige maand bestempelde de WHO-voorzitter dit nog als een “gevaarlijk moment”. “Het virus blijft zich immers snel verspreiden en blijft dodelijk”, zei hij toen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: