zaterdag, 29. januari 2022 - 18:56

Tineke de Nooij geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

Tineke de Nooij
Foto: Ben Houdijk/MAX
Hilversum

Tineke de Nooij is zaterdag in de allerlaatste uitzending van TinekeShow benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding kreeg ze uit handen van de burgemeester van Baarn, Mark Röell.

Vanmiddag, zaterdag 29 januari, was Tineke te horen in de allerlaatste uitzending van TinekeShow vanuit Beeld en Geluid. Tijdens de feestelijke uitzending op NPO Radio 5 werd ze verrast met een koninklijke onderscheiding; ze is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Niet alleen werd Tineke onderscheiden vanwege haar ruim zestig jaar durende carrière, maar ook vanwege haar aandacht voor diverse maatschappelijke thema’s.

Met deze laatste TinekeShow vanuit Beeld & Geluid komt er een einde aan Tinekes rijke en memorabele radio- en televisiecarrière van ruim zestig jaar. In de extra lange en feestelijke live-uitzending schoven speciale gasten aan. En er was livemuziek van diverse artiesten, waaronder Glennis Grace en George Baker.

Eerder gaf Tineke aan dat ze stopt met radiomaken, zodat ze meer van haar vrije tijd kan genieten en meer kan reizen. Wel blijft Tineke aan MAX verbonden en zal ze waar nodig invalwerk verrichten.


 

Categorie: