maandag, 7. december 2015 - 14:27 Update: 07-12-2015 15:02

Celstraffen voor verduistering FC Utrecht

Celstraffen voor verduistering FC Utrecht
Foto: Archief EHF
Utrecht

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt vier verdachten voor hun betrokkenheid bij verduistering van 77.500 euro uit de kluis van FC Utrecht op 26 januari 2015. Dit heeft de rechtbank maandag bekendgemaakt.

Een 21-jarige boekhouder in dienst van FC Utrecht heeft zich gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking. Verdachte heeft samen met zijn 20-jarige broer een overval in scène gezet. daarbij hebbende broers net gedaan alsof de 21-jarige broer werd overvallen door een in bivakmuts gehulde man. Verdachte werd zogenaamd gedwongen geld uit de kluis af te staan aan de overvaller, terwijl hij wist dat de overvaller zijn broer was.  Samen hebben zij een geldbedrag 77.500 euro uit de kluis weggenomen.

De broers hebben geprobeerde het geld veilig te stellen door het te brengen bij een derde verdachte, een 23-jarige man uit Utrecht. De 21-jarige (toenmalige) vriendin van één van de broers heeft meegewerkt aan de verduistering door de vluchtwagen te besturen. Het weggenomen geldbedrag is tot op heden niet getraceerd.

Beide broers worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk. de 23-jarige verdachte krijgt een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een taakstraf van 200 uur. De 21-jarige vriendin wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 dagen waarvan 34 dagen voorwaardelijk en een  taakstraf van 120 uur. Daarnaast moeten de verdachten gezamenlijk het verduisterde geld aan FC Utrecht terugbetalen.

Categorie: