donderdag, 10. december 2015 - 15:52 Update: 10-12-2015 18:59

Moeder en vriend, die verdacht worden van doden baby, weer op vrije voeten

Verdachten doden baby Papendrecht op vrije voeten
Foto: SXC
Papendrecht

De officier van justitie die het onderzoek leidt naar de dood van een 9 maanden oude baby in Papendrecht, heeft de raadkamer van de rechtbank gevraagd de twee mensen die worden verdacht van betrokkenheid bij die dood op vrije voeten te stellen. De twee verdachten zijn de moeder van het kleine meisje en de 26-jarige vriend van de moeder.

De twee blijven wel verdachte maar de officier heeft op dit moment onvoldoende aanwijzingen wie de fatale verwondingen aan het kindje heeft toegebracht. Onderzoek daarnaar zal vermoedelijk lange tijd in beslag nemen. De officier had anders donderdag de verlenging van de voorlopige hechtenis bij de raadkamer van de rechtbank moeten vragen.

Het kindje is naar alle waarschijnlijkheid op maandag 5 oktober dusdanig ernstig mishandeld, dat zij er in de nacht van 5 op 6 oktober aan overleed. De hulpdiensten werden op de avond van 5 oktober gewaarschuwd toen het kind onwel werd. De artsen van het ziekenhuis waar het kindje naartoe gebracht werd, waarschuwden de politie.