zaterdag, 19. december 2015 - 9:57 Update: 19-12-2015 10:01

Politie houdt twee inbrekers aan na achtervolging A44

Politie houdt twee inbrekers aan na achtervolging A44
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Sassenheim

Agenten hielden op vrijdag 18 december rond 16.15 uur twee mannen aan die verdacht worden van een woninginbraak in Wassenaar.

De politie kreeg rond 15.50 uur de melding dat er was ingebroken in een woning aan het Van Polanenpark in Wassenaar en dat twee verdachten er in een personenauto vandoor waren gegaan. Doordat oplettende getuigen de twee hadden gezien, beschikte de politie over goede signalementen van de inbrekers en hun voertuig.

Achtervolging

Omstreeks 16.00 uur zagen agenten de auto in Wassenaar rijden. De verdachten negeerden meerdere stoptekens van de politie waarop de achtervolging werd ingezet. Via Katwijk en Leiden reden de verdachten de A44 op richting Amsterdam. Tijdens de achtervolging werd de buit door de inbrekers uit het raam gegooid. Ter hoogte van de oprit Sassenheim raakte de vluchtauto betrokken bij een aanrijding met een personenauto en een vrachtwagen. Een politieauto kwam tegen de vangrail tot stilstand. De verdachten wisten uit het voertuig te komen en gingen er te voet vandoor.

Aanhouding

Meerdere eenheden van de politie waren ter plaatse waardoor het tweetal rond 16.15 uur kon worden aangehouden. Hierbij werden twee waarschuwingschoten gelost. Eén van de verdachten, een 20-jarige man uit Wijk bij Duurstede hield zich schuil in de bosjes aan de Warmonderweg. De andere verdachte, een 21-jarige man uit Vleuten, werd door agenten en een politiehond aangetroffen in de bosjes langs de spoorbaan aan het Oosteinde in Warmond. Bij de aanrijding botste het voertuig van de inbrekers op twee andere weggebruikers. Hierbij raakte twee personen gewond die ter controle zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding was ook een politieauto betrokken. Deze twee agenten zijn na het incident ook ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Door de aanrijding en het politieonderzoek is de A44 ter hoogte van Sassenheim enige tijd afgesloten geweest. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij worden verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: