donderdag, 24. december 2015 - 9:46 Update: 24-12-2015 9:53

Belgische carjackers crashen op Hubertusviaduct Den Haag

Belgische carjackers crashen op Hubertusviaduct Den Haag
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

In de nacht van woensdag op donderdag zijn in Den Haag twee Belgische carjackers gecrasht met de auto die ze even daarvoor onder bedreiging van een vuurwapen hadden gestolen. Dit meldt de politie donderdag.

Vuurwapen

Agenten kregen om 01.30 uur de melding dat er op de Lobelialaan onder bedreiging van een wapen een personenauto was gestolen. Toen het slachtoffer met haar voertuig thuis kwam moest zij onder bedreiging van een wapen haar auto afstaan. 

Achtervolging

Toen agenten het voertuig in de omgeving met hoge snelheid voorbij zagen rijden werd direct de achtervolging ingezet. De bestuurder reed met hoge snelheid over de kruising Johan de Wittlaan en de Scheveningseweg. Hierbij negeerde hij een rood verkeerslicht. 

Gecrasht en aangehouden

Op het Hubertusviaduct kwam de achtervolging tot een einde toen de bestuurder van het gestolen voertuig de macht over het stuur verloor. De politie hield een 20-jarige man en 22-jarige vrouw aan. Beiden afkomstig uit Antwerpen. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij worden verhoord.

Categorie: