dinsdag, 12. januari 2016 - 14:34 Update: 25-01-2016 14:56

'Politiemol verdiende tonnen met lekken informatie'

'Politiemol heeft ruim 8 ton verdient aan lekken informatie'
Foto: Facebook
Den Bosch

De ‘politiemol’ Mark M. heeft volgens de politie meer dan 800.000 verdiend aan het lekker van informatie uit het computersysteem van de politie. Dit meldt de NOS.

M. zou zeker 44 ‘abonnementen’ hebben gehad in het computersysteem van de politie. Hiermee werd hij automatisch op de hoogtegesteld wanneer er aanvullingen of wijzigingen waren bij lopende onderzoeken. Ook bekeek hij regelmatig gegevens in BlueView. Dit is een systeem waar gevoelige informatie over lopende onderzoeken worden opgeslagen.

Uit informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid blijkt dat M. 5000 euro rekende als starttarief per maand voor het leveren van informatie. Hierna rekende hij 1000 euro voor het vervolg.

Er loopt nog een uitgebreid onderzoek naar de financiën van M., maar er wordt rekening mee gehouden dat M. 824.000 euro heeft verdiend met het lekken van informatie.

Mark M., die wordt verdacht van omkoping en witwassen, heeft zich tijdens de zitting beroepen op zijn zwijgrecht. Ook de medeverdachte Mark S. moest zich vandaag voor de rechtbank verantwoorden. Beide verdachten blijven voorlopig vastzitten. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: