donderdag, 14. januari 2016 - 13:53

Voor tonnen aan DJ-apparatuur gevonden

Voor tonnen aan DJ-apparatuur gevonden
Foto: Politie
Amsterdam

Rechercheurs van de politie-eenheid Amsterdam hebben dinsdagochtend 12 januari 2016 een man en een vrouw aangehouden op verdenking van Heling, diefstal en witwassen. In een doorzochte Amsterdamse woning werd voor tonnen aan DJ-apparatuur en andere electronica aangetroffen. Het grootste deel bleek gestolen te zijn.

Het onderzoek in Amsterdam werd gestart naar aanleiding van een Belgisch Rechtshulpverzoek in verband met verduistering van professionele DJ-apparatuur in België. Op verschillende locaties in Nederland werd onderzoek gedaan.  Amsterdamse  rechercheurs gingen op zoek in een Amsterdamse woning. Daar hielden zij de man en de vrouw aan.

Naast DJ-apparatuur die gestolen bleek te zijn in België, werden grote hoeveelheden laptops, mobiele telefoons, Apple producten, fototoestellen, professionele geluids- en lichtapparatuur, een professionele printer, een 3D printer en veel losse harde schijven voor pc’s en laptops inbeslaggenomen. In de werkkamer van de verdachte werd professioneel gereedschap aangetroffen, waarmee bijvoorbeeld serienummers kunnen worden verwijderd van apparatuur. De totale waarde van deze goederen loopt in de tonnen.

Inbeslagname apparatuur

Naast de Dj apparatuur die gestolen bleek te zijn in België werden er grote hoeveelheden laptops, mobiele telefoons, Apple producten, fototoestellen, professionele geluids- en lichtapparatuur, een professionele printer, een 3D printer en veel losse harde schijven voor pc’s en laptops inbeslaggenomen. In de werkkamer van de verdachte werd professioneel gereedschap aangetroffen, waarmee bijvoorbeeld serienummers kunnen worden verwijderd van apparatuur. De totale waarde van deze goederen loopt in de tonnen.

Gestolen goederen

Er is inmiddels een aantal goederen nagetrokken in de politiesystemen en hiervan bleek het overgrote deel gestolen te zijn. De diefstallen hebben door heel het land plaatsgevonden. Het onderzoeksteam zal de komende weken nog bezig zijn met de inbeslaggenomen goederen. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid voor een Rechter Commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: