vrijdag, 15. januari 2016 - 13:33 Update: 15-01-2016 13:45

Schietincident twee doden Den Haag was relationeel drama

Schietincident twee doden Den Haag was relationeel drama
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Het schietincident op de Loosduinse Hoofdstraat, waarbij een 40-jarige man en een 39-jarige vrouw beiden uit Den Haag om het leven kwamen, kent zijn oorzaak in de inderdaad in de relationele sfeer. Dit blijkt vrijdag uit rechercheonderzoek dat de politie heeft verricht.

Omstreeks 18.00 uur kwam bij de politiemeldkamer de melding binnen dat er zich op de Loosduinse Hoofdstraat een schietincident had voorgedaan. Ter plaatse troffen agenten op straat een zwaargewonde vrouw aan, in een geparkeerde auto werd een zwaargewonde man aangetroffen. 

Hulpverlening mocht niet meer baten, beide personen overleden ter plaatse aan hun verwondingen. Direct werd de omgeving ruim afgezet en een onderzoek opgestart. Forensisch Experts verrichtten sporenonderzoek op de plaats delict.

Getuigenverklaringen

Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, onder leiding van een officier van justitie, de exacte toedracht. Inmiddels kan op basis van het forensisch onderzoek en de vele getuigenverklaringen worden bevestigd dat de man eerst de vrouw om het leven bracht en daarna zichzelf van het leven beroofde. 

De familie van de overledenen is door de politie op de hoogte gebracht van het overlijden. 'De kinderen van het paar waren niet bij het voorval aanwezig, zij worden liefdevol opgevangen', aldus de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: