donderdag, 28. januari 2016 - 10:02 Update: 28-01-2016 10:06

Onbekenden overvallen videotheek met carnavalsmaskers op

Onbekenden overvallen videotheek met carnavalsmaskers op
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Raamsdonksveer

Twee nog onbekende daders probeerden een videotheek te overvallen. Dat mislukte. De overvallers gingen er zonder buit vandoor. Er raakte niemand gewond.

De overvalpoging vond plaats op woensdagavond rond 20.50 uur. Het tweetal kwam, gekleed in donkere kleding en capuchons op hun hoofden, de zaak op de Keizersdijk binnen. Om herkenning te voorkomen droegen de daders carnavalsmaskers voor hun gezicht.  Op dat moment was alleen de eigenaar van de videotheek aanwezig. Hij bevond achter de afgesloten en beveiligde balie. De man zag hoe hij werd bedreigd met een vuurwapen. Het lukte de twee daders echter niet om achter de balie te komen en ze verlieten zonder buit de winkel. De twee mannen vluchtten te voet weg.

Zoekactie

Direct na de melding van de overval startte de politie een zoekactie in de omgeving naar de voortvluchtige daders. In een Burgernet bericht vroeg de politie het publiek om uit te kijken naar de overvallers. De politie stelde een buurtonderzoek in en de technische recherche zocht naar achtergebleven sporen op de plaats van het delict. Van de videotheekeigenaar is een aangifte opgenomen. Hij is niet gewond geraakt maar was wel emotioneel aangedaan door de gebeurtenissen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: