donderdag, 4. februari 2016 - 23:42 Update: 05-02-2016 0:17

Ombudsman wil Marc Dullaert ook niet als waarnemend Kinderombudsman

Ombudsman wil Marc Dullaert ook niet als waarnemend Kinderombudsman
Foto: Kinderombudsman
Hilversum

Ombudsman Reinier van Zutphen heeft donderdagavond in Nieuwsuur laten weten dat hij het aanbod van Kinderombudsman Marc Dullaert om te blijven tot er een opvolger is gevonden ook afwijst.

In een reactie zegt hij: 'Ik kan dat niet aannemen want dat aanbod kan hij niet aan mij richten. Daar gaat de Tweede Kamer over.' Zijn besluit om niet met Dullaert door te gaan is voor Reinier van Zutphen echter definitief.

De commotie die is ontstaan over het vertrek van Marc Dullaert noemt  Van  Zutphen 'vervelend'. En er is het nodige te doen over de beslissing van Van Zutphen om Dullaert niet te houden. Kamerleden zijn boos en een petitie met steun aan Dullaert is meer dan 20.000 keer ondertekend. Woensdag wilde Van Zutphen aan de pers niets kwijt over de reden van de beslissing. Maar ook bij Nieuwsuur ging hij nauwelijks dieper in op de reden van de beslissing. Van Zutphen: 'Ik wil graag met een andere Kinderombudsman aan de slag.' Daaraan liggen onder meer veranderingen in de samenleving, maatschappij en jeugdzorg ten grondslag.

De suggestie dat hij Dullaert ongeschikt vindt als Kinderombudsman, verwierp Van Zutphen. 'Absoluut niet. Hij is een geweldige bouwer. Hij heeft in vijf jaar het instituut als een goede bouwer op de kaart gezet.'

Categorie:
Provincie: