donderdag, 24. maart 2016 - 19:42 Update: 25-03-2016 0:33

'Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Stadion'

'Amsterdam Arena wordt Johan Cruijff Arena'
Foto: Arena
Amsterdam

Amsterdam heeft de Johan Cruijff Stadion.

Dat werd donderdagavond onofficieel bekendgemaakt. In De Wereld Draait Door (DDWD) maakte Youp van het Hek zich daar hard voor en zei dat burgemeester Van der Laan na het zien van deze uitzending het vanavond nog wel in orde zou maken. Ook Blik op Nieuws doet een oproep om van de Amsterdam Arena de Johan Cruijff Stadion te maken.

Het was tenslotte Cruijff zelf die i n 1995 in een interview met AT5 zei dat hij het jammer vond dat de Amsterdam Arena niet naar hem werd vernoemd. In 1995 was de Arena in aanbouw en was er een discussie ontstaan over hoe het nieuwe stadion moest gaan heten. Velen waren toen al van mening dat het stadion de naam van Cruijff  moest krijgen, maar toch werd het  Amsterdam Arena. Er was in die tijd al een ander stadion dat naar een bekende  voetballer was vernoemd.

Het Abe Lenstra stadion.Maar Abe Lenstra leefde toen al niet meer.  Bij het noemen van de naam Abe Lenstra zoekt Cruijff een stuk hout en reageert op zijn typische Cruijffiaanse manier: 'Afkloppen, ik leef nog steeds, dus dan praat je over traditie en die heb ik natuurlijk niet. Vandaar dus als je realistisch hoopt dan kan je alles wat boven het gras uitkomt dat wordt bij ons. Je kan natuurlijk wel hopen en allerlei leuke dingen verzinnen en iedereen die het niet hoeft te beslissen, luister goed wat ik zeg, die zou het waarschijnlijk leuk gevonden hebben, voor de traditie, maar het is nu eenmaal niet zo.'

Categorie:
Provincie: