maandag, 4. april 2016 - 20:07 Update: 06-04-2016 9:04

Justitie looft 12.500 euro uit voor tips in zaak serieverkrachter Amsterdam

Politie Amsterdam op zoek naar verkrachter
Foto: Archief FBF
Amsterdam

In Amsterdam is al enige tijd een serieverkrachter actief. Het gaat volgens de politie om drie verkrachtingszaken die binnen vier dagen tijd hebben plaatsgevonden en aan elkaar te koppelen zijn.

Uit camera-bewakingsbeelden blijkt dat de dader hun slachtoffers mogelijk al in het centrum van Amsterdam op de fiets spot, ze achtervolgt waarna hij toeslaat. In de zaak is door de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 12.500 euro. 

Op 28 januari vond de eerste verkrachting plaats vlakbij de Bijlmerbajes. De man sleurde na een zogenaamde val met de fiets het behulpzame slachtoffer mee de bosjes in Hij misbruikt en mishandeld de vrouw. Het slachtoffer loopt een hersenbloeding op.

Een tweede incident vond plaats in de Maassluistraat in Nieuws-West. Daar vergrijpt de man zich op 30 januari 's ochtends vroeg aan een vrouw in een lift. De man vlucht uiteindelijk met de telefoon van het slachtoffer. Deze telefoon wordt korte tijd later aangeboden in een telefoonwinkel.

Een derde zaak die door de politie wordt gekoppeld betreft een verkrachting bij de Sloterplas. De politie zoekt mensen die meer weten zich te melden. 

Beloning 12.500 uitgeloofd

In de zaak is door de hoofdofficier van justitie een beloning uitgeloofd van 12.500 euro.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: