donderdag, 7. april 2016 - 23:33 Update: 08-04-2016 9:07

Vermiste fan Flikken Maastricht zocht Eva van Dongen

Vermiste jongen met Down zocht Eva van Dongen van Flikken Maastricht
Foto: Archief EHF
Alkmaar

De achttienjarige Thijs uit Alkmaar was een tijdje vermist. De jongen heeft het syndroom van Down en toen hij onvindbaar bleek, schakelde zijn moeder de politie in.

De politie liet via Burgernet snel een berichtje uitgaan over zijn vermissing en agenten startten een zoektocht in Alkmaar, echter zonder resultaat. Net toen werd overwogen om Amber Alert in te schakelen, kwam vanuit Maastricht een telefoontje dat Thijs gevonden was. Dit schrijft Politie Alkmaar op Facebook.

Thijs bleek geheel zelfstandig de trein naar Maastricht te hebben genomen om daar zijn idool Eva van Dongen van Politie Maastricht te ontmoeten. Thijs is een grote fan van Flikken Maastricht. Vooral Eva van Dongen (rol vertolkt door Angela Schijf) heeft zijn speciale belangstelling. Hij dacht dat Eva van Dongen elke dag werkte bij de politie in Maastricht.

Toen Thijs echter in Maastricht bij Brasserie Flo terechtkwam, die vlak bij het station zit, viel hij een medewerkster op. Zij ontfermde zich over Thijs en belde de politie. Zijn opgeluchte moeder en zus stapten gelijk in de auto om Thijs op te halen.Thijs was inmiddels door Maastrichtse agenten meegenomen naar het politiebureau en mocht daar overal rondkijken. Hij sprak met politieagenten, mocht surveillanceauto's bekijken en zag met eigen ogen waar Eva werkt. Zijn moeder was dolgelukkig toen ze Thijs weer in haar armen kon sluiten, maar voor Thijs moet misschien het mooiste nog komen. Zijn wens om Eva te ontmoeten, gaat mogelijk alsnog in vervulling. Samen met de contactpersoon vanuit de politie richting het productieteam van Flikken Maastricht, wordt gekeken naar een mogelijkheid voor Thijs om een opnamedag te bezoeken.