vrijdag, 8. april 2016 - 17:52 Update: 08-04-2016 17:56

Weer grote drugsvangst De Zeven Provinciën in Cariben

Weer grote drugsvangst De Zeven Provinciën in Cariben
Foto: Min. Defensie
Den Haag

Weer grote drugsvangst De ZeveBegin april heeft het Nederlandse marinefregat Zr. Ms. De Zeven Provinciën meer dan 250 kilo cocaïne onderschept. Dit meldt Defensie vrijdag.

'De actie op de Caribische Zee was, net als bij 2 eerdere onderscheppingen eerder dit jaar, een succesvolle samenwerking met Belgische en Amerikaanse eenheden', aldus Defensie.

Internationale eenheden

Dat werd gevonden door een team van de Amerikaanse kustwacht, dat voor dergelijke acties meevaart met het Nederlandse schip. Naar verwachting was een deel al voor het doorzoeken overboord gegooid door de enige opvarende.

De vanaf Zr. Ms. De Zeven Provinciën opgestegen Belgische boordhelikopter controleerde de zeilboot en omgeving op verdachte activiteiten.

Antidrugsoperatie

De verdachte, het zeilschip en de contrabande zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. De actie gebeurde vanwege de internationale drugsbestrijdingsoperatie Carib Venture. Die staat onder leiding van de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied.

Zr. Ms. De Zeven Provinciën is sinds januari dit jaar in het Caribisch gebied. Daar wordt het als zogenoemd stationsschip tot mei ingezet voor kustwachttaken en antidrugsoperaties.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: