vrijdag, 8. april 2016 - 19:29 Update: 09-04-2016 15:22

Man (34) aangehouden voor verkrachtingen in Amsterdam

Man aangehouden voor drie verkrachtingen in Amsterdam
Foto: MV
Amsterdam

Een 34-jarige man is donderdag aangehouden die er van wordt verdacht eind januari drie vrouwen te hebben verkracht in Amsterdam. Aan de verkrachtingen werd aandacht besteed in Opsporing Verzocht. Bij één van de verkrachtingen werd de fiets van de verdachte gestolen.

Uit onderzoek bleek eerder al dat de drie incidenten zijn gepleegd door dezelfde dader. De politie toonde in opsporingsprogramma's beelden van een man die de telefoon van een van de slachtoffers wilde verkopen in een belwinkel. Er zijn meer dan 50 tips binnengekomen.

Aanhouding

Uit die tips kwam ook een mogelijke naam van de verkoper van de telefoon naar voren. Verder onderzoek leidde naar zijn verblijfplaats. Gisteravond is hij in een woning in Purmerend aangehouden. Van de verdachte is DNA afgenomen. Inmiddels is gebleken dat zijn DNA overeenkomt met de DNA-sporen die eerder in de drie onderzoeken zijn veiliggesteld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Verkrachtingen in januari

Op 28, 30 en 31 januari werden drie vrouwen in Amsterdam slachtoffer van een ernstig zedendelict. Op 28 januari 2016 trok een man een vrouw van haar fiets op de Wenckebachweg en verkrachtte haar. Twee dagen later werd een jonge vrouw in de Maassluisstraat verkracht in de lift van een appartementencomplex. Nog een dag later sloeg de verdachte toe bij de Sloterplas.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: