zaterdag, 9. april 2016 - 13:39 Update: 09-04-2016 13:40

Verdachte aangehouden na geweldsincidenten in Amstelveen

Verdachte aangehouden na geweldsincidenten in Amstelveen
Amstelveen

Vrijdag 8 april is door een arrestatieteam een verdachte aangehouden voor vier incidenten in Amstelveen. Op woensdagavond 6 april werd Amstelveen opgeschrikt door een reeks gewelddadige incidenten, waaronder een beroving en een carjacking.

Op woensdag 6 april 2016 omstreeks 19.25 uur is een bewoner van de Meander met extreem veel geweld beroofd. Het slachtoffer werd vele malen geslagen op onder andere zijn hoofd met een ijzeren voorwerp. Het slachtoffer werd naar de grond gewerkt en daar meerdere malen geschopt en in het gezicht getrapt. Het slachtoffer is buiten bewustzijn geraakt en met zwaar letsel opgenomen in een ziekenhuis. Die avond vonden er nog drie geweldsincidenten plaats in Amstelveen.

Aanhouding

Direct na dit incident werd een opsporingsonderzoek opgestart. Getuigen werden gehoord en camerabeelden bekeken. Al snel had het onderzoeksteam een sterk vermoeden van de identiteit van de dader. Verder onderzoek bevestigde dit vermoeden. Op vrijdagmiddag omstreeks 15.30 uur heeft het arrestatieteam de verdachte aangehouden toen hij een supermarkt uit liep aan het Scheldeplein in Amsterdam.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: